Rekenvoorbeelden Eurocode 2 gebundeld

woensdag 29 september 2010 1278x gelezen

In de afgelopen anderhalf jaar zijn in een artikelenserie in Cement veertien rekenvoorbeelden gegeven voor de Eurocode 2. Met deze voorbeelden wordt toegelicht hoe de regels uit de Eurocode in de praktijk moeten worden toegepast. Deze voorbeelden zijn nu gebundeld in één uitgave: Rekenvoorbeelden Eurocode 2 (CB8). In deze uitgave zijn de nieuwste inzichten en de laatste correcties meegenomen. Op een aantal plaatsen wijkt hij dus af van de eerder verschenen artikelen.

De voorbeelden zijn grotendeels gebaseerd op het Engelstalige document ‘Eurocode 2 – Worked Examples’ van het Europese Betonplatform. Het document is vertaald, bewerkt, afgestemd op de Nederlandse situatie en, waar nodig, uitgebreid en/of herzien door dr.ir.drs. René Braam. Dit alles in afstemming met de Voorschriftencommissie 20. Aanvullend op het oorspronkelijke document zijn in Cement twee extra artikelen verschenen, die geheel zijn opgesteld door dr.ir.drs. René Braam en ook weer zijn afgestemd met Voorschriftencommissie 20.

 

De bundel is als CB8 opgenomen in de Cement en Betonreeks. Hij is los verkrijgbaar (€ 29,95) en tevens als onderdeel van het pakket met CB2, CB4, CB6 en CB7. Meer informatie is te vinden op www.aeneas.nl.

Eurocode 2 is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.eurocode2.nl - alle rechten voorbehouden.